مهاجرت کاری به کانادا

 کانادا کشوری با تراکم جمعیت پایین نسبت به مساحتش است که باعث شده برای افزایش جمعیت به جای انتظار تولید مثل از اتباع خودش، تمرکزش رو برای جذب نیروی کار از خارج از کشورش قرار بده . وجود نیروی کار زبده برای کشور های جهان اول بسیار مهمه. میپرسید چرا ؟ چون تاثیر بسزایی روی پیشرفت اقتصادی و اجتماعی اون کشور داره. به عبارت دیگه رقابت کشور ها در دنیا متکی به صنایعشون ، صادرات و اقتصادشون است که بدون وجود و بهره وری از نیروی کار ماهر امکان پذیر نیست. کانادا برای جذب نیروی کار دو مسیر مشخص کرده. 1- گرفتن پیشنهاد شغلی از کانادا و ورود با ویزای کار موقت. 2- مهاجرت نیروی کار ماهر که فاکتور هایی مثل سن و تحصیلات و سابقه و سطح زبان شما اگر منجر به دریافت امتیاز حد نصاب بشه اقامت دائم کاری کانادا رو دریافت خواهید کرد.

چرا مهاجرت کاری به کانادا؟

اگر تازه دارید درباره راه های مهاجرت به کانادا سرچ میکنید باید بگم به دنیای پیچیده اش خوش اومدین و حالا حالا ها احتمالا درگیر تحقیق درباره اش هستین تا در نهایت متوجه بشید کدوم مسیر خیلی ترند و روی بورسه و کدوم دیگه منقضی شده و اصطلاحا مسیر سوخته است.

ضمن اینکه خبر خوب اینه با خوندن مقالات ما میتونید سریعتر متوجه داستان مهاجرت به کانادا بشید. مهاجرت کاری به کانادا همچنان جز مسیر های پر درخواست و معروف و انجام پذیره .

چرا مهاجرت کاری هم که مشخصه ، چون همه اولویت اولشون کار و برنامه زندگی و شهرشون و محل سکونتی که باید انتخاب کنند که همه وابسته به شغل است که خوبه از قبل مشخص باشه. همچنین در بد ورود درآمد تضمین شده ای وجود داشته باشه که قطعا استرس داستان مهاجرت رو تا حد قابل توجهی کاهش میده.

مزایا و معایب مهاجرت به کانادا برای کار

خوب مزیت کار در کانادا خیلی واضحه ، امنیت شغلی بالا، دستمزد متناسب با هزینه های زندگی، درآمد دلاری، کار کردن در یک محیط کار واقع در کشور آپدیت و بروز که باعث میشه از هم رده های خودتون در ایران خیلی جلوتر و سطح علمی بالاتری داشته باشید و در نهایت کار در یک محیط مولتی نشنال که طبیعتا انگیزه هر نیروی کارآمد رو چند برابر میکنه. و اما معایب، به نظر من کار در کانادا برای یه فرد با تبهر بالا و انگیزه قوی عیبی نداره اما اگر بخوام به یه نیروی کار با انگیزه معمولی عیب داستان رو بگم باید عرض کنم که شما در هفته باید 40 ساعت معادل 8 ساعت در روز کار کنید. حالا میگید عیبش چیه ؟ موضوع اینجاست 8 ساعت باید واااقعاااا کار کنید. شاید در ایران ساعت کار مفید حدودا 2 ساعت باشه و بقیه تایم نسبتا کارمند ازاد باشه. اما خب در کانادا زمان ازاد زیادی برای گذروندن در سوشال مدیا مثل اینستاگرام یا گپ زدن با هم کارتون نخواهید داشت. این میتونه هم عیب باشه هم حسن. فقط بستگی به شما داره.

انواع ویزاهای کاری کانادا

ویزای کار در ادبیات عامیانه مهاجرت به ویزایی اطلاق میشه که بر مبنای جاب آفر یا همون پیشنهاد شغلی صادر میشه. به عبارت دیگه کارفرمایی در کانادا به تخصص شما نیاز داره پس با شما قرارداد میبنده، بهتون دعوتنامه میده و شما با اون دعوتنامه برای دریافت ویزا اقدام میکنید و سر کارتون حاضر میشید. اما در ادبیات حرفه ای مهاجرت میشه هفت خان رستم رو در این پروسه به تصویر کشید. میدونید چرا ؟چون در کانادا تیپ های متفاوتی از ویزا های کار وجود داره که هم میتونن موقت و هم دائمی باشند و اصلا نیازی به جاب آفر نداشته باشند.

ویزای کار موقت :

  •  TFWP : در صورتی که کارفرما مجوز استخدام نیروی کار خارجی رو (LMIA) دریافت کنه و با شما قرارداد ببنده این ویزا رو دریافت میکنین.
  •  ICT : اگر در کانادا ثبت شرکت کنید میتونید به عنوان مدیر شرکت که خود شما باشین این ویزا رو بدون نیاز به گرفتن LMIA دریافت کنید. مدت زمان اقامت اولیه 1 ساله است و تا 7 سال میتونید تمدیدش کنید.
  •  OWP : همون ویزای معروف کار ایرانیان یا ویزای کار آزاد با دریافت ویزای توریستی و ورود به خاک کانادا این مجوز رو دریافت میکنین و LMIA هم نمیخواد اما فقط تا 28 فوریه 2025 معتبر هستش این قانون.
  •  PGWP : اگر دانشجو باشید در کانادا و تحصیلاتتون رو با موفقیت به اتمام برسونید میتونین این ویزا رو درخواست بدین تا به مدت 2 تا 3 سال اجازه کار داشته باشید. این هم نیازی به LMIA نداره.

شرایط و نحوه درخواست ویزای کار موقت :

در ظاهر این ویزا شرایط خاصی نداره اما خیلی به ندرت پیش میاد که کسی بتونه از ایران با کارفرما قرارداد ببنده و معمولا کانکشن ها و لابی های موجود در بازار کار اصطلاحا باید کار رو براتو چاق کنند. بازم میپرسید آخه چرا ؟؟ چون یه مجوزی به اسم LMIA (Labour Market Impact Assessment) سد راهتون است که باید حتما قبل از استخدام نیروی کار خارجی گرفته بشه. این مجوز تایید این موضوع است که از بین افراد مقیم کانادا هیچکس برای این شغل در دسترس نیست و نیاز به استخدام نیروی کار خارجی وجود داره. و کانکشن هایی که قبل تر گفتم بلد هستن چطور این مجوز رو بگیرن و برای این کار معمولا دستمزد خوبی دریافت میکنند. دریافت این مجوز 9 مرحله داره و بین 10 تا 15 ماه زمان میبره و نزدیک به 10 هزار دلار کانادا هزینه مصرفی دولتی داره. از بین ویزاهای کار موقت که در بالا بهش اشاره کردم :

  • TFWP : نیاز به LMIA داره + قرارداد کاری
  • ICT : نیاز به ثبت شرکت + ارائه بیزینس پلن + تمکن 200 هزار دلاری در ایران و سپس در کانادا
  • OWP : نیاز به داشتن ویزای توریستی کانادا
  • PGWP : نیاز به داشتن ویزای معتبر تحصیلی + اتمام موفق یک دوره تحصیلی حداقل 1 ساله در خاک کانادا

تمدید ویزای کار موقت :

اصولا 30 روز قبل از اتمام زمان ورک پرمیت باید برای تمدیدش اقدام کرد اما هر کدوم از ویزاهایی که بالا بهش اشاره کردم شرایط خاص خودشونو در زمان درخواست برای تمدید دارند :

  • TFWP : داشتن قرارداد کاری معتبر با همان کارفرما یا کارفرمای جدید ( اگر شغلتون رو عوض کردین باید بدونید اونم باید LMIA داشته باشه)
  • ICT : داشتن آدرس و کد پستی معتبر در کانادا + استخدام یک حسابدار ( حتی به صورت پارت تایم ) + پرداخت بیمه و مالیات طی 12 ماه گذشته ( این ویزا تا 7 سال تمدید میشه و اگر در سال دوم یا سوم تمدید هستین ارائه اسنادی دال بر سود ده بودن شرکت نیز ضروریه)
  • OWP : این برنامه تا 28 فوریه 2024 معتبره و اگر تمدید نشه این سیاست که صرفا برای ایرانیاست قابل تمدید نیست مگر تبدیل به سایر انواع دیگر ویزاهای کار.
  • PGWP : این ویزا قابل تمدید نیست و شخص باید در زمان تمدید سوئیچ کنه روی سایر ویزاهای کار کانادا و الزاماتش رو هم رعایت کنه.

ویزای کار دائمی

ویزاهای کار دائمی وابسته به کارفرما نیستن بلکه عمدتا به رزومه شما بستگی داره. 7 برنامه مستقیما منجر به دریافت اقامت دائم کاری کانادا میشوند که 6 مسیر متمرکز بر برنامه express entry یا ورود سریع و یک روش مستقل به نام کارآفرینی و استارتاپ است. نگران نباشید چون در ادامه مفصل به الزامات و نحوه ی دریافتشون میپردازیم. این ویزاها عبارت هستند از :

  • فدرال اسکیل ورکر FSW
  • نیروی کار فنی حرفه‌ای FST
  • تجربه کانادایی CEC
  • برنامه‌های مهاجرت استانی PNP
  • نیروی کار متخصص کبک QSWP
  • برنامه مهاجرتی آتلانتیک AIP
  • برنامه‌های کارآفرینی و استارتاپ ویزا

 فدرال اسکیل ورکر FSW :

این کتگوری مخصوص افرادی است در رشته خودشون متخصص هستن، تحصیلات دانشگاهی دارند و میخواهند بصورت دائمی به کانادا مهاجرت کنند. در این برنامه سن، سطح تحصیلات، سابقه کار مرتبط و سطح زبان شما امتیاز مشخصی داره. که با توجه به نیاز بازار کار کانادا و امتیازی که در مقایسه با دیگران دعوت کردین میتونه منجر به دعوتنامه اقامت دائم کاری بشه. هزینه این برنامه 1365 دلار برای متقاضی اصلی، پروسه زمانی 9 تا 30 ماه و محل اقامت و کار به دلخواه فرد میتواند کل استان های کانادا به جز کبک باشد.

نیروی کار فنی حرفه‌ای FST

FST به برنامه FSW شباهت دارد با این تفاوت که تمرکز این کتگوری بر جذب افراد با مهارت فنی و عملیاتی بالاست اما الزامی برای ارائه مدرک تحصیلی وجود ندارد. باید به ناک (NOC) شغلی یا طبقه بندی مشاغلی هم دقت کنید. نکته مهم در این برنامه اینه که شما به یک پیشنهاد شغلی یا گواهی صلاحیت نیاز دارید. گرفتن جاب آفر قبل از اخذ گواهی صلاحیت برای این دسته از مشاغل کار راحتی نیست و از طرفی گرفتن گواهی صلاحیت (QOC) نیاز به ورد به کانادا وگذراندن دوره و در برخی موارد کار آموزی داره. پس یکی از سخت ترین و پیچیده ترین روش های اخذ قاامت دائم به شمار می آید.

تجربه کانادایی CEC

این کتگوری مختص افرادی است که تجربه کار کانادایی دارند و به عبارتی در بازار کار کانادا کار کردن. این افراد با هرسال کار کردن در بازار کار با توجه به توع ویزای کار موقتی که دارند و ناک (NOC) شغلیشون امتیاز دریافت میکنند که اگر به حدنصاب برسه میتونن از طریق این برنامه اقامت دائمشون رو دریافت کنند. پس شامل حال شخصی که سابقه کار کانادایی نداره نمیشه این برنامه.

برنامه‌های مهاجرت استانی PNP

هر استان در کانادا بر مبنای نیاز بازار کار خود بر اساس شرایط مشخص میتواند از بین افرادی که کاندیدای زندگی در آن استان شده اند را نامزد یا اصطلاحا نامینیت کنند. در حال حاضر نزدیک به 90 برنامه مجزا مربوط به 10 استان کانادا فعال می باشد. مسیر برنامه های استانی میتواند بر مبنای سرمایه گذاری، کار آفرینی ، خود اشتغالی ، نیروی کار ماهر و غیر ماهر در عنوان مشخص مشاغل ، پزشکان و فارغ التحصیلان در رشته های خاص باشد. در عین حال برنامه های استانی علاوه بر شرایط بیسیک تعریف شده برای نامزد ها ، ممکن است موارد زیر را نیز را به عنوان الزام جهت کاندید شدن در برنامه تعریف کرده باشند :

  • نیاز به داشتن جاب آفر
  • نیاز به سابقه کار کانادایی
  • نیاز به تحصیلات کانادایی
  • نیاز به سکونت در کانادا
  • نیاز به سرمایه گذاری

البته برنامه میتواند هیچیک از الزامات فوق را نداشته باشد و صرفا به رزومه فرد و درخواستش بسنده نماید که تعداد این برنامه های معمولا بسیار محدود است.

نیروی کار متخصص کبک QSWP

این برنامه 90% به برنامه FSW شباهت دارد با این تفاوت که مهارت زبان فرانسه در این برنامه اجباری است. همچنین پروفایل درخواست به جای EXPRESS ENTRY میبایست در پرتال ARIMMA ثبت شود. ابتدا یک فرم علاقه مندی جهت شرکت توی برنامه تکمیل و ثبت میکنید و بعدش اگر در مرحله اول واجد شرایط شناخته بشید وارد مرحله دوم یا همون POOL قرعه کشی بشید منتظر باشید تا دعوتنامه (CSQ) بگیرید. بعدش باید در سیستم آنلاین Mon projet Quebec مدارکی که ادا کردین دارید رو ارسال کنید و منتظر ایمیل بایومتریک یا READY FOR VISA بمونید. موفقیت در دریافت دعوتنامه به عوامل زیادی بستگی داره مثل نیاز بازار کار در اون برهه زمانی، اهداف سالانه دولت کبک، امتیاز نامزد های حاضر در POOL، ظرفیت پدیرش. امتیازات به 9 فاکتور وابسته است از جمله :

  • سن
  • میزان تحصیلات
  • سوابق کاری مرتبط
  • دانش زبان فرانسه
  • وجود خانواده در کبک
  • امتیازات همین موارد برای همسر
  • همراهی فرزند
  • و تمکن مالی

شرایط و مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کاری

به سبب تنوع ویزاهای کار در کانادا الزامات و شرایط متفاوتی برای هر کتگوری وجود داره تا شما واجد شرایط دریافتش بشید. اما در کل مدارک 7 دسته هستن که ممکنه ارائه اونها با توجه به ویزای مورد درخواست مورد نیاز باشه یا حتی نباشه :

  1. مدارک تحصیلی ( خارج از کانادا یا داخل خاک کانادا )
  2. مدرک زبان (ILETS, CELPIP, PTE, TEF, TCF)

تجربه کاری کانادایی یا خارج از خاک کانادا

  1. در صورت داشتن همسر همه مدارک آن
  2. داشتن پروفایل اکسپرس انتری یا آریما
  3. گواهی دوره های فنی حرفه ای یا سرتیفیکت های مرتبط با مهارت
  4. داشتن شرکت و سابقه بیزنس در ایران یا کشور های دیگر

 

مدارک تحصیلی و حرفه‌ای

نحوه دریافت تائیدیه مدارک فنی و تحصیلی متفاوت است. مدارک تحصیلی از طریق موسسه و سازمان WES انجام میپذیرد. اما تائید مدارک فنی نیاز به دریافت گواهی احراز صلاحیت پس از شرکت در آزمون ها یا تست های عملی حضوری در خاک کانادا را دارد.

مدرک زبان

چند مدرک زبان برای کشور کانادا مورد تائید است که سه مورد مربوط به زبان انگلیسی و دو مورد برای زبان فرانسه است. مدارک CELPIP-G ،  ILETS ، PTE-CORE برای زبان انگلیسی و TEF  و  TCF برای زبان فرانسه. دقت کنید که PTE که مورد تائید کشور استرالیا و … است با این PTE مورد تائید کانادا متفاوت هستش. دقت کنید هر مدرک زبان دارای چهار مهارت Reading، Writing، Listening، Speaking است که نمرات شما در هر اسکیل منجر به دریافت CLB یا همان Canadian Language Benchmark میشود که معیاری برای سنجش مهارت زبان برای متقاضیان مهاجرت به کاناداست.

تجربه کاری و سابقه شغلی

تجربه کاری و سابقه کار لزوما نباید دارای سوابق بیمه ای باشد اما جز مهم ترین مدارکی است که تهیه و تنظیم آن نقش بسزایی در پرونده شما خواهد داشت. تجربه کاری باید مرتبط با مدارک تحصیلی یا مهارت شما باشد. گواهی اشتغال میبایست مرتبط با مهارت و یا تحصیلات و از لحاظ زمانی باید پس از دریافت مدرک یا گواهی فنی ارائه گردد و دوران قبل از آن مورد قبول نیست. ضمنا گواهی شغلی باید اثبات نماید که شما در مدت زمان ذکر شده حداقل 30 ساعت در هفته مشغول به کار بوده اید تا معادل کار تمام وقت محسوب کردد. نگارش گواهی شغلی نکات پر اهمیتی دارد که در مقاله ………………….. به تفضیل به آن میپردازیم.

پروفایل اکسپرس اینتری

اصلی ترین مسیر دریافت اقامت دائم کاری کانادا Express Entry است که یک سیستم الکترونیکی است که  از سال 2015 برای مدیریت درخواست افراد علاقه مند به مهاجرت به کانادا بوجود آمد. چه در خاک کانادا باشید چه خارج از خاک کانادا، چه ویزای معتبر داشته باشید و چه نه، تنها مسیر درخواست اقامت دائم کانادا (به جر برنامه استارتاپ که یک استثنا است) فقط اکسپرس انتری است. در این سیستم شما بر اساس فاکتور هایی نظیر سن، تحصیلات ، مهارت و سابقه کار، سطح زبان انگلیسی و فرانسوی، داشتن بستگان درجه 1 مقیم دائم یا شهروند، سابقه کار و تحصیل در کانادا و همین فاکتور ها برای همسر منجر به دریافت امتیازی مشخص میشود. تقریبا هر ماه در سه گروه :

  • افراد دارای تجربه کار در کانادا
  • نیروی کار ماهر
  • نیروی کار متخصص

دولت کانادا بر اساس نیاز بازار کار خود به تعداد مشخص و دارای امتیازات بالا دعوتنامه اقامت دائم میدهد. اطلاعات جامع در این باره را در مقاله ……………………. مطالعه نمایید.

مراحل مهاجرت کاری به کانادا

برای آماده سازی مدارک ابتدا باید کتگوری و نوع ویزای مد نظر را متناسب با شرایط انتخاب نمود تا بر مبنای آن مدارک مورد نیاز را شناسایی و اقدام به جمع آوری آنها کرد. اما بطور عمومی هر ویزای کار قطعا مستلزم مدارک زیر خواهد بود :

  • پاسپورت با حداقل 6 ماه اعتبار ( توصیخ میشود مینیمم زمان را به دلیل پروسه طولانی پردازش 2 سال در نظر بگیرید)
  • تکمیل فرم درخواست ویزای مربوطه
  • فیش های پرداختی ویزا ( برای متقاضی اصلی و همراهان)
  • گواهی سو پیشینه ( برای متقاضی اصلی و همسر)
  • نامه تست پزشکی ( برای متقاضی اصلی و همسر)
  • عکس ( برای متقاضی اصلی و همسر)
  • قرارداد معتبر کاری با کارفرما (درصورت درخواست ویزای موقت)
  • نامه تمکن مالی
  • سند ازدواج در صورت تاهل
  • گواهی LMIA در صورت نیاز
  • مدرک زبان ( در صورت اقدام جهت ویزای دائم کاری)

در صورتی که میخواهید برای دریافت اقامت دائم کاری اقدام کنید باید ابتدا پروفایل اکسپرس انتری رو ایجاد کنید. ایجاد پروفایل در حین اینکه کار راحتی است پیچیدگی های خاص خودش رو هم داره مثل مشخص کردن کد یا همون NOC شغلی. در ضمن داشتن مدرک زبان نیز ضروری است. مینیمم نمره زبان میبایست آیلس 6 جنرال یا معادل ان در آزمون های مورد قبول کانادا باشد. سپس با مراجعه به سایت Canada.ca به بخش تشکیل پروفایل بروید و sign up کنید. اگر واژه  GCKEY رو سرچ کنید خیلی راحت تر به بخش ایجاد اکانت هدایت میشید چون احتمالا پیدا کردنش در هزار توی وبسایت مهاجرتی کانادا کار راحتی نیست. سپس باید به سوالاتی که ازشما پرسیده میشه با دقت جواب بدید. امتیاز شما قراره بر مبنای همین سوالات محاسبه بشه پس در حین انجامش تمرکز کافی داشته باشید.

یکی از اقداماتی که باید انجام بدید اخذ تائیدیه صحت مدارک تحصیلی و فنی است. مدارک تحصیلی توسط سازمان WES  که مخفف WORLD EDUCATION SERVISE است انجام میشه. باید مدارکتون ترجمه و تائید بشه در ایران سپس اسکن مدارک ترجمه شده رو آپلود میکنید و دانشگاه شما هم اصل ریز نمراتتون رو برای سازمان WES ارسال میکنه. در خصوص مدارک فنی داستان متفاوت و البته کمی سخت تر است. چون شما میبایست در آزمون های عملی در خاک کشور کانادا شرکت کنید و حتی دوره های تکمیلی و کارآموزی بگدرونید و این مستلزم داشتن ویزای معتبر جهت ورود است.

ناک یک سیستم یکپارچه جهت طبقه بندی مشاغل و توصیف آنهاست. بدین گونه  درک واحدی از یک عنوان شغلی برای افراد جویای کار و کارفرمایان وجود دارد. با این مکانیزم هر شغل دارای کد خاصی در این سیستم است. که انتخاب درست ناک شغلی در ایجاد پروفایل امر بسیار مهمی است.

زمانی کهDRAW یا اصطلاحا قرعه کشی انجام میشود و امتیاز شما در سطحی است که در رنج دریافت کنندگان دعوتنامه قرار میگیرید برای شما ITA صادر شده و به آدرس ایمیلتان ارسال میگردد. حالا زمان آن است که به لینکی که در دعوتنامه وجود دارد مراجعه نمایید و تمایل خود را جهت شروع پروسه دریافت ویزای اقامت دائم ابراز نمایید. حالا زمان آن است که چند مرحله مهم انجام پذیرد :

  • آپلود تمامی مدارک مطابق با استارندارد های تعریف شده و بر اساس اطلاعات مندرج در پروفایلتان
  • انجام تست پزشکی بر اساس معیار های دولت کانادا و در مراکز مورد تایید.
  • اخد نوبت انگشت نگاری (اگر برای ویزای موقت کار اقدام مینمایید و طی ده سال گذشته انگشت نگاری کرده اید نیاز به تکرار آن نیست اما اگر جهت اقامت دائم کاری اقدام مینمایید باید مجددا انگشت نگاری را انجام دهید )

حالا نوبت میرسه به گرفتن وقت انگشت نگاری یا همون (BIOMETRIC) و انجام تست پزشکی (MEDICAL TEST) . پس از انجام این مراحل شما در صف چک امنیتی قرار میگیرید که توسط FBI آمریکا انجام میشود. زمانی که محرز شود که شما از این جهت نیز دارای مورد یا سو پیشینه ای در سایر کشور ها نیستید ایمیلی تحت عنوان READY FOR VISA برایتان ارسال میگردد که از شما خواسته شده پاسپورت خود را به سنتری که انگشت نگاری نموده اید ارسال نمایید تا لیبل ویزا در آن الصاق شود. مصاحبه ای در کار نیست پس نگران نباشید. پس از دریافت لیبل ویزا شما مجوز ورود به خاک کانادا را دارید. مهلت زدن ورود 1 سال از زمان انجام تست پزشکی می باشد.

یافتن شغل در کانادا

نحوه جستجوی شغل

مهمترین قسمت مهاجرت همین مرحله پیدا کردن شغل مناسب است. سه مولفه مهم در پیدا کردن شغل میزان مهارت شما، سطح تسلط به زبان، نیاز به مهارت شما در بازار کار است. اولین قدم شناسایی شهر مناسب جهت سکونت و متناسب با مهارت شماست. سپس باید روی رزومه اتون کار کنید و یک CV حرفه ای مختصر و مفید آماده کنید. تمرین برای مصاحبه از واجبات است چون قراره به زبان جدید خودتون رو پرزنت کنید و داشتن اعتماد به نفس در صحبت کردن در اثبات مهارتتون به کارفرما نقش بسزایی داره. شما برای پیدا کردن کارفرمای مناسب باید در بستر درست به دنبالش بگردید مثل استفاده از وبسایت های کاریابی معتبر. مراجعه به مراکزی که میدونید با مهارت شما مرتبط است و ارائه رزومه به اونها، کمک گرفتن از هموطنای خودتون و به کار بردن تجربیات اونها، سر زدن به وبسایت شرکت هایی که زمینه فعالیتشون با شما مرتبط است و پر کردن فرم های تقاضای همکاری و در نهایت جست و جو در وبسایت های مورد معتبر میتونه در نهایت شمارو به سمت پوزیشن شغلی مناسب هدایت کنه.

وبسایت‌های کاریابی محبوب در کانادا

خیلی مهمه در وبسایت های مناسب با حرفه و مهارتتون کارتون رو جست و جو کنید. در ادامه برخی از مهمترین و معتبر ترین وبسایت ها رو بهتون معرفی میکنیم :

  • Indeed Canada :  که یکی از بزرگترین بانک های اطلاعاتی کاریابی کاناداست و بسیار کاربردی است.
  • Linkedin : علاوه بر شبکه سازی حرفه ای گزینه های کاریابی متعددی برای کاربرانش فراهم میکنه.
  • Workopolis : یکی از قدیمیترین وبسایت های کاریابی کشور کاناداست.
  • Job bank : این وبسایت رسمی دولت کانادا برای کاریابی استش.
  • Monster Canada : یک پلتفرم بین المللی برای کاریابی هستش که در کانادا نیز فعالیت خوبی داره.

شبکه‌سازی و ارتباطات حرفه‌ای

برای پیدا کردن شغل در کانادا شبکه سازی و ایجاد ارتباط حرفه ای بسیار موثر است. برای بهبود شبکه سازی در کانادا  اول یک پروفایل در لینکدین linkdin تشکیل بدین که کامل و آپدیت باشه. با کارفرما ها و همکاران قدیمی که هم رسته زمینه شغلی شما هستن ارتباط بر قرار کنید. میتوانید با انتشار مقاله و اشتراک گذاری مطالب مرتبط علاقمندی خودتون رو نشون بدین.

حضور پیدا کردن در Networkimg Event  ها مثل کنفرانس ها، نمایشگاه ها و سمینارها میتونه فرصت خوبی برای آشنایی با کارفرمایان باشه. برای اطلاع از ایونت ها در کانادا میتونید از سایت های MEETUP  و Eventbrite کمک بگیرید.

عضویت در انجمن های تخصصی و کار داوطلبانه در سازمان ها یا پروژه های مرتبط نیز میتونه بسیار مفید باشه و فرصتی برای نشون دادن مهارت خودتون در زمینه کاریتون باشه.

نکاتی برای موفقیت در بازار کار کانادا :

نکاتی که میتونه موفقیت شمارو در بازار کار تضمین کنه شامل :

  • داشتن رزومه مفید و مختصر و در عین حال کامل و بروز
  • آماده سازی کاور لتر اختصاصی برای هر کارفرما
  • در رزومه روی مهارت های مفید در بازار کار کانادا تمرکز کنید
  • سطح مهارت زبان انگلیسی و فرانسویتون رو ارتقا بدین
  • مرتبا در کنفرانس ها و رویداد های مرتبط با شغلتون شرکت کنید تا آپدیت بمونید
  • به محسط چند ملیتی و تنوع فرهنگی در محیط کار احترام بگذارید
  • تفکیک و تعادل زندگی شخصی و کاریتون رو حفظ کنید و در محسط کار متمرکز باشید
  • سعی کنید از قوانین بازار کار مطلع باشید و هم حق و حقوقتون رو در کانادا بشناسید.
  • قبل از امضای قرارداد کاریتون اون رو با دقت مطالعه کنید و اگر ابهامی داشتین حتما شفافش کنید.
  • برای مصاحبه تمرین کنید.
  • برای اموزش های جدید و تطبیق مهارتتون با بازار کار منعظف باشید.
  • در نهایت صبر و پشتکار مطمئنا شمارو به هدف و موقعیت درخور شان شما خواهد رسوند.

سازگاری با زندگی و فرهنگ کانادا

سازگاری با محیط زندگی جدید اهمیت بسزایی داره. انسانها دوست دارند در آرامش باشند و شادی و امنیت رو تجربه کنند. شناخت صحیح از قوانین و فرهنگ محسط جدید و همچنین اشراف به هزینه ها، آگاهی به مدیریت و نحوه کاهش هزینه ها، مزایایی که میتونید با اقامت فعلیتون از اون بهره مند بشید و یادگیری میانبر ها و حتی آگاهی از نحوه استفاده از امکانات موجود در کشور و اجتناب از نباید ها میتونه به مرور زمان شمارو در وضعیت پایدار و رضایت بخشی قرار بده.

هزینه‌های زندگی در کانادا

هزینه های زندگی در کانادا بسیار به نوع اقامتی که با اون ساکن هستین بستگی داره اما به طور کلی به هشت دسته تقسیم میشوند که در جدول زیر خیلی مفید و مختصر بهش می پردازیم :

ردیفشرح هزینهدرصد از درآمد ناخالصمیانگین به دلار کاناداتوضیحات
1مسکن30% – 35%3000$ – 1200$مربوط به آپارتمان یک خوابه (گرانترین ونکوور- ارزانترین وینیپگ)
2غذا10% – 15%500$ – 300$منظور خرید سوپرمارکتی ماهانه است. برای یک نفر
3حمل و نقل10% – 15%150$ -100$با استفاده کارت ماهانه حمل و نقل عمومی
4بیمه و خدمات بهداشتی10% – 15%200$ – 50$ شهروندان دائمی این هزین را ندارند.
5تفریحات و سرگرمی5% – 10%100$ – 2$خیلی وابسته به شما و نوع تفریحاتتون است.
6تحصیل و آموزش5% – 10%40000$ -4000$سالانه است و نسبت به مقطع تحصیلی متفاوت. شهروندان معاف از پرداخت هزینه به مراکز دولتی هستند.
7لباس و لوازم شخصی5%500$ – 20$بسته به اینکه به تیشرت برای خودتون بخرید یا یک دست کت و شلوار. این هزینه بسیار وابسته و متغییر است.
8مالیات5% – 33%مالیات فدرال و استانی جداگانه دریافت میشه و به حقوق شما وابسته هستش.

 

نکاتی درباره فرهنگ کاری کانادا

فرهنگ کار در کشور های جهان اول نظیر کانادا با ایران تفاوت های زیادی داره که آگاهی از اونها و رعایتشون میتونه چهره حرفه ایتری از شما به نمایش بگذاره و باعث رشد و ترقی سریع تر شما بشه مثل احترام به تنوع نژادی و پذیرفتن اصل برابری و شمول، حفظ تعادل و تفکیک کار و زندگی شخصی، حفظ ارتباط حرفه ای و در عین حال صمیمانه، احترام به حریم شخصی، شرکت در فرصت های آموزشی و فرصت های توسعه فردی، احترام به قوانین کار و ایمنی و بهداشت محیط، آگاهی و رعایت اصول تیم ورک همه بخشی از فرهنگ کار در کشور کاناداست.

اقامت و مسکن در کانادا

اقامت و انتخاب مسکن از مهمترین تصمیمات و اقدامات یک مهاجر تازه وارد محسوب میشود. برای انتخاب صحیح مسکن فاکتور هایی مانند : نزدیکی به محل کار، دسترسی به خدمات و امکانات، فرهنگ محله و محیط، بودجه مد نظر، امکانات خانه، هزینه های خدمات ونگهداری و دسترسی به سیستم حمل و نقل عمومی بسیار حائز اهمیت هستند.

نتیجه‌گیری

  • مهاجرت کاری به کانادا: فرصت‌ها و چالش‌ها

مهاجرت هیمشه اقدامی توام با فرصت و چالش بوده و است. با برنامه ریزی و مطالعه و کسب آگاهی از باید ها و نباید ها چالش های پیش رو کاهش چشمگیری خواهد داشت و این امر به بهره وری از فرصت های موجود کمک بسزایی مینماید که در این مقاله سعی کردیم مفاهیم و اصول کلی را شرح دهیم تا با آگاهی در آن قدم بردارید.

  • نکات پایانی برای موفقیت در مهاجرت کاری

موفقیت مفهومی نسبی با بلندپروازی های هر شخص است. اما هر فرد با هر معیاری با رعایت اصول و قوانین و بهره مندی از تجربه افراد آگاه میتواند این مسیر را راحت تر و سریعتر طی کند.

  • تحقیق درباره بازار کار خود در کانادا
  • بروز رسانی اطلاعات ومهارت خود از طریق دوره های مناسب و یا انلاین
  • مشورت با افرادی که قبلا به این کشور مهاجرت نموده اند
  • یادگیری و تسلط زبان

از مهمترین و کلیدی ترین شاخص های موفقیت در این امر محسوب میشوند. با بهره مندی از اطلاعات و مشورت با مشاوران مستقر در هلدینگ راز چالش های خود را به کمترین میزان ممکن برسانید.

موسسه مهاجرتی راز ویزا: همراهی مطمئن در مسیر مهاجرت به کانادا

موسسه مهاجرتی رازویزا با سال‌ها تجربه و سابقه‌ی درخشان در زمینه مهاجرت به کانادا، آماده ارائه خدمات تخصصی به شما عزیزان در تمامی مراحل اخذ ویزای نیروی کار ماهر این کشور است. کارشناسان مجرب و متخصص ما با بررسی دقیق شرایط شما، بهترین راهکار را برای مهاجرت به کانادا و اخذ ویزای این کشور به شما ارائه خواهند داد.

خدمات موسسه مهاجرتی رازویزا در زمینه مهاجرت به کانادا از طریق ویزای نیروی کار ماهر:

  1. ارزیابی دقیق شرایط شما و بررسی شانس موفقیتتان در اخذ ویزا
  2. ارائه مشاوره‌های تخصصی در خصوص تکمیل مدارک و فرم‌های مورد نیاز
  3. راهنمایی شما برای انجام معاینات پزشکی و مصاحبه با سفارت
  4. پیگیری پرونده شما در تمامی مراحل اخذ ویزا
  5. ارائه خدمات پس از مهاجرت به کانادا

با ما تماس بگیرید!

اگر شما هم متقاضی مهاجرت به کانادا از طریق ویزای نیروی کار ماهر هستید، برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با کارشناسان مجرب موسسه مهاجرتی رازویزا تماس بگیرید. ما مشتاقانه منتظر یاری رساندن به شما در جهت تحقق آرزویتان هستیم.

با انتخاب موسسه مهاجرتی رازویزا، مهاجرت به کانادا را به تجربه‌ای آسان و بی‌دغدغه تبدیل کنید!

دسته بندی ویزاهای کانادا:

ویزاهای کانادا به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند: ویزاهای اقامت موقت و ویزاهای اقامت دائم. ویزاهای اقامت موقت شامل ویزای توریستی، تحصیلی، کاری و سوپر ویزا می‌باشند. ویزاهای اقامت دائم به افراد اجازه می‌دهند تا به طور دائم در کانادا زندگی و کار کنند و مسیری برای دریافت شهروندی کانادا هستند.

اکسپرس‌انتری کانادا

یک سیستم برای مدیریت درخواست‌های مهاجرتی به کانادا است

بیشتر
ویزای دانش‌آموزی کانادا

ویزای دانش آموزی کانادا ویژه تحصیل اخذ ویزای دانش آموزی…

بیشتر
ویزای خوداشتغالی کانادا

یک فرصت بی‌نظیر برای هنرمندان و ورزشکارانی است که می‌خواهند…

بیشتر
خرید بیزینس در کانادا

خرید بیزینس در کانادا برای اخذ اقامت خرید بیزینس در…

بیشتر
ثبت شرکت در کانادا

ثبت شرکت در کانادا و مهاجرت از طریق آن ثبت…

بیشتر
ویزای استارتاپ کانادا

ویزای استارتاپ کانادا ویزای استارتاپ کانادا یکی از جذاب‌ترین و…

بیشتر